ХІІ Міжнародний теоретико-методологічний семінар та ІХ Міжнародний конкурс молодих науковців за темою: «Уявне, архетипи та публічне управління». Анонс

Шановні колеги!
Кафедра публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України запрошує науковців до участі у щорічних наукових заходах Української школи архетипіки – ХІІ Міжнародному теоретико-методологічному семінарі та ІХ міжнародному конкурсі молодих науковців за темою: «Уявне, архетипи та публічне управління».

Щорічні наукові заходи УША 2021 року пройдуть в межах франко-українського Міжнародного симпозіуму «Уявне і повсякденне життя: теоретичні підходи до робіт Жильбера Дюрана», що його організаторами є: з французького боку – журнал «Європейські зошити уявного», «Центр дослідження сучасності і повсякденності та лабораторія соціології LERSEM-IRSA EA4584 університету Монпельє-3 імені Поля Валері; з українського боку –Українська школа архетипіки Національної академії державного управління при Президентові України, Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління, Інститут економіки і прогнозування НАН України, Інститут соціальної та політичної психології НАПН, Українська технологічна академія, Українське товариство сприяння соціальним інноваціям.

Професору Жильберу Дюрану 1 травня 2021 року виповнилося б 100 років.

Саме тому журнал, який він заснував 1988 року разом із Мішелем Маффесолі і який з 2009 року отримав назву “Cahiers européenne de l’imaginaire (Європейські зошити уявного) (CNRS Éditions), Центр досліджень сучасності та повсякденності, Українська школа архетипіки Національної академії державного управління при Президентові України та соціологічна лабораторія LERSEM-IRSA EA4584 університету Монпельє-3 імені Поля Валері ухвалили рішення вшанувати його пам’ять і поглибити спадщину.

Для цього буде організовано 3 і 5 травня 2021 року конференцію у двох особливо значимих для Жильбера Дюрана місцях: Сорбонна (зала Louis Liard), де після війни він отримав вищу освіту, будучи учнем Гастона Бачеларда, і де протягом тридцяти років працює його найближчий учень Мішель Маффесолі, якому він довірив керівництво Центром досліджень уявного (CRI), та університет Монпельє-3 імені Поля Валері, де розташований факультет соціально-гуманітарних наук, на якому без сумніву найбільше займаються соціологією уявного.


Йдеться про Міжнародний симпозіум «Уявне і повсякденне життя: теоретичні підходи до робіт Жильбера Дюрана», присвячений вивченню творчості Жильбера Дюрана та його впливу на соціально-гуманітарні науки сьогодення.

Організатори сподіваються, що ця конференція достойно вшанує Жильбера Дюрана та його внесок у суспільний розвиток, залучивши учасників з усіх континентів, усіх поколінь та різних науково-освітніх дисциплін.

Головна тема Міжнародного симпозіуму, яка охоплює як суть робіт Жильбера Дюрана, так і творчість його послідовників, зокрема “CEAQ”, “LERSEM-IRSA”, “Cahiers européenne de l’imaginaire” та Української школи архетипіки, – це: «Уявне, архетипи та публічне управління», яка, власне, й стане темою ХІІ ТМС-2021 і доповідей учасників щорічних заходів УША.

Традиційно в межах щорічних заходів УША відбудеться ІХ МКМН-2021 — Міжнародний конкурс молодих науковців на цю ж тему: «Уявне, архетипи та публічне управління».

До участі в конкурсі запрошуються магістранти, аспіранти, PhD і кандидати наук віком до 35 років з усіх науково-освітніх спеціальностей.

Міжнародна конкурсна комісія експертів з Казахстану, Польщі, США, України, Франції визначить найкращі роботи конкурсантів, які будуть відзначені заохочувальними грошовими преміями:

1 премія — 200 $
2 премія — 150 $
3 премія — 100 $

Програмні рамки наукового форуму 2021 року визначатиме проблематика публічного управління, вирішення якої здійснюватиметься за методологією французького антрополога і соціолога Жильбера Дюрана.

Мета заходу: об’єднати на засадах методології Жильбера Дюрана міждисциплінарні зусилля представників соціально-гуманітарного знання навколо вирішення теоретичних і практичних проблем публічного управління.

Дата проведення: 26 квітня – 10 травня 2021 року (включно з часом стажування в університеті Монпельє-3 імені Поля Валері, пре- і пост- конференц екскурсіями «Замками Луари і Нормандії»).

Місце проведення: 3 травня – Париж, Університет Сорбонна; 5 травня – Монпельє, Університет Монпельє-3 імені Поля Валері (Франція).

Робочі мови: українська, французька.

Реєстраційний внесок: відсутній.

Витрати на проїзд та проживання нестимуть учасники конференції або організації, що їх відряджають. Університет Монпельє-3 імені Поля Валері готовий надати запрошення для учасників, які очікують підтримку від їхнього рідного закладу.

Детальніше за посиланням: https://usarch.org/теоретико-методологічні-семінари/хіі-міжнародний-теоретико-методолог/#/

Додатки


Екскурсійна програма “Елегантна Франція”

Маршрут: Ужгород (Україна) – Кошице (Словаччина) – Прага (Чехія) – Париж (Франція) – замки Нормандії (Франція) – замки Луари (Франція) – Ліон (Франція) – Монпельє (Франція) – Марсель (Франція) – Ніцца (Франція) –
оз. Хевіз (Угорщина) – Ужгород (Україна)

Дати виїзду: 26.04.2020 – 10.05.2020

12 ночей / 13 днів + 2 ночі потяг
Виїзд з Києва 26.04.2020

No comments yet, you will be the first.
Leave a reply
Field is required
Field is required
Field is required