Уявне, архетипи та публічне управління. Інформаційний лист.

Дванадцятий міжнародний теоретико-методологічний семінар /
Дев’ятий міжнародний конкурс молодих науковців
«Уявне, архетипи та публічне управління»
в межах Міжнародного симпозіуму «Уявне і повсякденне життя:
теоретичні підходи до робіт Жильбера Дюрана»; 22-24 вересня 2021 року (дату перенесено через COVID-19); Франція, Україна

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Шановні колеги!
Кафедра публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України запрошує науковців до участі у щорічних наукових заходах Української школи архетипіки – ХІІ Міжнародному теоретико-методологічному семінарі та ІХ міжнародному конкурсі молодих науковців за темою: «Уявне, архетипи та публічне управління».

Щорічні наукові заходи УША 2021 року пройдуть в межах франко-українського  Міжнародного симпозіуму «Уявне і повсякденне життя: теоретичні підходи в працях  Жильбера Дюрана», що його організаторами є: з французького боку – журнал «Європейські  зошити уявного», «Центр дослідження сучасності і повсякденності та лабораторія соціології  LERSEM-IRSA EA4584 університету Монпельє-3 імені Поля Валері; з українського боку – Українська школа архетипіки Національної академії державного управління при  Президентові України, Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління,  Інститут економіки і прогнозування НАН України, Інститут соціальної та політичної  психології НАПН, Українська технологічна академія, Українське товариство сприяння  соціальним інноваціям.

Професору Жильберу Дюрану 1 травня 2021 року виповнилося б 100 років.

Саме тому журнал, який він заснував 1988 року разом із Мішелем Маффесолі і який  з 2009 року отримав назву “Cahiers européenne de l’imaginaire (Європейські зошити уявного)  (CNRS Éditions), Центр досліджень сучасності та повсякденності, Українська школа  архетипіки Національної академії державного управління при Президентові України та  соціологічна лабораторія LERSEM-IRSA EA4584 університету Монпельє-3 імені Поля  Валері ухвалили рішення вшанувати його пам’ять і поглибити спадщину.

Для цього буде організовано 3 і 5 травня 2021 року конференцію у двох особливо  значимих для Жильбера Дюрана місцях: Сорбонна (зала Louis Liard), де після війни він  отримав вищу освіту, будучи учнем Гастона Бачеларда, і де протягом тридцяти років працює  його найближчий учень Мішель Маффесолі, якому він довірив керівництво Центром  досліджень уявного (CRI), та університет Монпельє-3 імені Поля Валері, де розташований  факультет соціально-гуманітарних наук, на якому без сумніву найбільше займаються  соціологією уявного.

Йдеться про Міжнародний симпозіум «Уявне і повсякденне життя: теоретичні  підходи до робіт Жильбера Дюрана», присвячений вивченню творчості Жильбера Дюрана  та його впливу на соціально-гуманітарні науки сьогодення.

Організатори сподіваються, що ця конференція достойно вшанує Жильбера Дюрана  та його внесок у суспільний розвиток, залучивши учасників з усіх континентів, усіх поколінь  та різних науково-освітніх дисциплін.

Головна тема Міжнародного симпозіуму, яка охоплює як суть робіт Жильбера  Дюрана, так і творчість його послідовників, зокрема “CEAQ”, “LERSEM-IRSA”, “Cahiers  européenne de l’imaginaire” та Української школи архетипіки, – це: «Уявне, архетипи та  публічне управління», яка, власне, й стане темою ХІІ ТМС-2021 і доповідей учасників  щорічних заходів УША.

Традиційно в межах щорічних заходів УША відбудеться ІХ МКМН-2021 — Міжнародний конкурс молодих науковців на цю ж тему: «Уявне, архетипи та публічне  управління».

До участі в конкурсі запрошуються магістранти, аспіранти, PhD і кандидати наук  віком до 35 років з усіх науково-освітніх спеціальностей.

Міжнародна конкурсна комісія експертів з Казахстану, Польщі, США, України,  Франції визначить найкращі роботи конкурсантів, які будуть відзначені заохочувальними  грошовими преміями:

1 премія — 200 $
2 премія — 150 $
3 премія — 100 $

Програмні рамки наукового форуму 2021 року визначатиме проблематика  публічного управління, вирішення якої здійснюватиметься за методологією французького  антрополога і соціолога Жильбера Дюрана.

Мета заходу: об’єднати на засадах методології Жильбера Дюрана міждисциплінарні  зусилля представників соціально-гуманітарного знання навколо вирішення теоретичних і  практичних проблем публічного управління.

Дата проведення: 26 квітня – 10 травня 2021 року (включно з часом стажування в  університеті Монпельє-3 імені Поля Валері, пре- і пост- конференц екскурсіями «Замками  Луари і Нормандії»).

Місце проведення: 3 травня – Париж, Університет Сорбонна; 5 травня – Монпельє,  Університет Монпельє-3 імені Поля Валері (Франція).

Робочі мови: українська, французька.

Реєстраційний внесок: відсутній.

Витрати на проїзд та проживання нестимуть учасники конференції або організації, що  їх відряджають. Університет Монпельє-3 імені Поля Валері готовий надати запрошення для  учасників, які очікують підтримку від їхнього рідного закладу.

ДЛЯ УЧАСТІ В ХІI ТМС-2021 НЕОБХІДНО ПОДАТИ:

  1. Заявку на участь до 20 жовтня 2020 на адресу Едуарда Афоніна  (bpafonin@gmail.com).
  2. Україно/англомовний/франкомовний рукопис статті + фотокартку до 01грудня 2020 на адресу Едуарда Афоніна (bpafonin@gmail.com).
    Вимоги щодо оформлення рукописів статей див. у додатку (назва файлу:  Прізвище_ТМС-2021.doc).
    Якість портретного фото: розмір 3,3 х 4,6 см, роздільна здатність 600 dpi (понад 500  Кб), надіслати окремим файлом (назва файлу: Прізвище_фото-2020.jpeg).

➢ ДЛЯ УЧАСТІ В ІХ МКМН-2021 НЕОБХІДНО ПОДАТИ:

  1. Заявку на участь до 20 жовтня 2020 на адресу Едуарда Афоніна  (bpafonin@gmail.com).
  2. Україно/англомовний/франкомовний рукопис статті + фотокартку до 01грудня 2020 на адресу Едуарда Афоніна (bpafonin@gmail.com).
    Вимоги щодо оформлення рукописів статей див. у додатку (назва файлу:  Прізвище_МКМН-2021.doc).
    Якість портретного фото: розмір 3,3 х 4,6 см, роздільна здатність 600 dpi (понад 500  Кб), надіслати окремим файлом (назва файлу: Прізвище_фото-2020.jpeg).

➢ ПЛАНУЄТЬСЯ ВИДАТИ ДРУКОМ:

1. Французький журнал «Європейські зошити уявного» (“Cahiers européenne de  l’imaginaire”) публікуватиме французькою мовою доповіді учасників з Азербайджану,  Білорусі, Бразилії, Великобританії, Італії, Казахстану, Південної Кореї, Польщі, Росії, США,  України, Франції Чехії та ін. країн порядком конкурсного відбору заявок на 10-хвилинні  тематичні доповіді в Сорбонні з їх подальшою публікацією в журналі. 

Заявка подається до 20 жовтня 2020 Міжнародному організаційному комітету  Симпозіуму (colloque.100ansdurand@gmail.com) і одночасно Українській стороні  (bpafonin@gmail.com). Має містити назву доповіді, прізвище та ім’я автора, назву підрозділу  й організацію, яку він представляє, контактні дані (електронну адресу), резюме (тези) обсягом до 4000 знаків без пробілів у форматі Word (гарнітура «Times New Roman», кегель №  12, міжрядковий інтервал 1.0) та коротку біографічну довідку.  

Для здійснення франкомовного перекладу можна скористатись послугою  перекладацького бюро за оптовою ціною – 115 грн. за перекладацьку сторінку (1800 знаків). Відповідальна в бюро перекладів: Оксана Мостовенко, e-mail: antarion@gmail.com, mob.: +38050 257 2671.

2. Випуск фахового збірника категорії «Б» «Публічне урядування» зі  спеціальності 281 (Публічне управління та адміністрування). Збірник видається двома  мовами: в друкованому варіанті – англійською мовою, а в електронному варіанті – українською мовою (http://vadnd.org.ua/ua/general-information/ ).  

Оплата за публікацію – 500 грн. + вартість англо-українського перекладу 105 грн. за  перекладацьку сторінку.

3, Випуск фахового журналу категорії «Б» «Український соціум» зі  спеціальностей 051 (Економіка) і 054 (Соціологія) (https://ukr-socium.org.ua/uk/pro-zhurnal/).  Статті публікуються українською чи англійською мовами (на вибір). Оплата за публікацію  – безкоштовно.

4, Збірка наукових праць переможців і кращих авторів IX Міжнародного  конкурсу молодих науковців публікуватиме статті українською мовою. Оплата – безкоштовно.

➢ ПРОГРАМА ХІІ ТМС-2021

Повний текст програми буде розроблений і розісланий після надходження  тематичних заявок від учасників щорічних заходів УША (до 1 січня 2021).

Орієнтовна вартість автобусного тура Україна (Ужгород)-Франція-Україна – € 650

Базові елементи програми:

  1. Пре-конференц і пост-конференц автобусний екскурсійно-пізнавальний тур «Замками  Луари і Нормандії», що пройде у період з 26 квітня по 10 травня 2021 територією Франції.
  2. Зустріч українських учасників Симпозіуму з дипломатичним корпусом Посольства  України у Французькій Республіці, 2 травня 2021.
  3. Симпозіум в університетах Сорбонна і Монпельє-3, 3 і 5 травня 2021.
    1. ХІІ Міжнародний теоретико-методологічний семінар «Уявне, архетипи і публічне  управління».
    2. ІХ Міжнародний конкурс молодих науковців «Уявне, архетипи і публічне  управління.
    3. Презентація франко-українського перекладу базової роботи Жильбера Дюрана  «Антропологічні структури уявного».
  4. Стажування українських учасників Симпозіуму та їх партнерів в університеті  Монпельє-3 імені Поля Валері.

➢ УКРАЇНСЬКА ШКОЛА АРХЕТИПІКИ В ІНТЕРНЕТІ:

1. Публікації УША (Library of archetypes), доступні за посиланням:
https://drive.google.com/drive/folders/1soaitdqqbyNet9ZZitboMAR0Yb136MkZ

2. Сайт Української школи архетипіки: http://usarch.org/#/

ВИМОГИ до структури наукової статті та її оформлення

1. Структура наукової статті
ПІБ автора, науковий ступінь, учене звання, посада, місце роботи та її поштова адреса, телефон і електронна адреса, назва статті, розширена анотація (1800-2000 друкованих знаків з  пробілами), ключові слова.

Зазначена інформація подається окремими блоками українською, російською та англійською  мовами перед статтею. Якість англомовного перекладу анотації до статті, визначає редколегія  журналу.

Належить виділити наступні аспекти статті:

  • постановка проблеми (опис проблеми, що аналізується, у загальному вигляді та її зв’язок  із важливими науковими чи практичними завданнями)
  • аналіз останніх публікацій за проблематикою та визначення невирішених раніше частин загальної проблеми
  • мета статті
  • виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових  результатів
  • висновки і перспективи подальших досліджень
  • список використаних джерел не менше 10 позицій мовами оригіналу.

2. Оформлення наукової статті

  • назви структурних частин статті виділяються жирним шрифтом
  • посилання на джерела використаних матеріалів, фактичних та статистичних даних є  обов’язковими
  • вторинне цитування не дозволяється
  • у формулах використовуються тільки загальноприйняті символи
  • таблиці, рисунки, графіки повинні бути пронумеровані, мати назву та продубльовані  окремим файлом
  • формат А4, гарнітура «Times New Roman», кегель № 14, міжрядковий інтервал 1,5;  параметри сторінки (береги) – 2 см з усіх боків
  • обсяг статті — 20 тис. друкованих знаків з пробілами.

Детальніше про вимоги до публікацій можна подивитись на сайті журналів: «Публічне  урядування» (http://vadnd.org.ua/ua/terms-and-conditions-of-publication/) та «Український соціум»  (https://ukr-socium.org.ua/uk/dlja-avtoriv/vimogi-do-oformlennja-statej/).

Подати до 20 жовтня 2020 на e-mail: bpafonin@gmail.com

➢ КОНТАКТИ

Едуард Афонін, засновник і науковий керівник Української школи архетипіки, член наукового  комітету Симпозіуму (Україна), +38 067 2444659,  e-maіl: bpafonin@gmail.com

Мішель Маффесолі, засновник і директор паризького  Центру дослідження сучасності та повсякденності,  науковий керівник Симпозіуму (Франція),  +33 6 62 03 26 76, e-maіl: michelmaffesoli@gmail.com

➢ ДОДАТКИ


Екскурсійна програма “Елегантна Франція”

Маршрут: Ужгород (Україна) – Кошице (Словаччина) – Прага (Чехія) – Париж (Франція) – замки Нормандії (Франція) – замки Луари (Франція) – Ліон (Франція) – Монпельє (Франція) – Марсель (Франція) – Ніцца (Франція) –
оз. Хевіз (Угорщина) – Ужгород (Україна)

Дати виїзду: 26.04.2020 – 10.05.2020

12 ночей / 13 днів + 2 ночі потяг
Виїзд з Києва 26.04.2020