Українські чиновники поки поступаються білоруським – експерт

Українські чиновники поки поступаються білоруським – експерт

Професіоналізм і компетенція українських чиновників знаходяться в діапазоні від 12 до 19 відсотків при необхідній нормі 36 – 87%.

Такі цифри назвав сьогодні Свободі доктор соціологічних наук з Академії управління при президенті України Едуард Афонін. Він приїхав до Мінська на міжнародну наукову конференцію і для встановлення контактів з білоруськими колегами:

Я думаю, що в 2018 році цифрові показники ефективності роботи українських управлінців будуть вище. У нашій країні прийнято принципово новий варіант Закону про державних чиновників. Там нарешті прописані виключно їх посадові функції, на які не повинні впливати політичні симпатії чиновників. До того ж, в Україні передбачено провести 62 реформи у різних сферах суспільного життя, що також позитивно вплине на якість роботи чиновників.

Відповідаючи на питання Свободи, вчений припустив, що подібні дослідження в Росії показали приблизно ті ж самі цифри, що і в Україні. А ось в Білорусі вони були б вище, вважає Едуард Афонін. Свою думку він обґрунтовує тим, що в Білорусі ще збереглися традиції, які свого часу заклав Петро Машеров. Тоді рівень підготовки керівних кадрів в БССР був набагато вище, ніж в середньому по СРСР.

Едуард Афонін вважає, що українське суспільство зараз реформується в ліберально-демократичному напрямку. Але головна проблема під час цього дрейфу залишається в головах людей. Сьогодні, за словами досліджень соціолога, три українці готові вирішувати свої проблеми не власне зусиллями, а за рахунок четвертого. Зламати такий підхід – найголовніше і найважче для чинної української влади, каже Едуард Афонін.

Володимир Глод


Інтернет-газета – Радыё Свабода

No comments yet, you will be the first.
Leave a reply
Field is required
Field is required
Field is required