Архетипіка і державне управління: європейський простір у вимірах уявного, реального та ідеального

Дев’ятий міжнародний теоретико-методологічний семінар і Шостий міжнародний конкурс молодих науковців «Архетипіка і державне управління: європейський простір у вимірах уявного, реального та ідеального» ; Монпельє, Франція ; 28-29 червня 2018

Мета форуму бачиться в об’єднанні міждисциплінарних зусиль дослідників, котрі працюють в різних галузях соціального й гуманітарного знання, та обговоренні теоретико-методологічних засад впливу архетипів колективного несвідомого на державне управління.

Програмні рамки форуму визначила проблематика публічного управління, пов’язана зі змінами, що їх зазнаватиме у середньостроковій перспективі західноєвропейський суспільний простір.

Відомо, що майбутнє європейського інтеграційного проекту, сценарії та моделі його найближчого розвитку завжди перебували у центрі уваги європейських політичних лідерів, державних діячів та науково-експертної спільноти. Для України це питання набуло практичної ваги з вересня 2017 року, – відколи країна отримала статус асоційованого члена Європи. 

Спорідненість України та Європи, будучи обумовленою спільними природно-географічними умовами й історико-культурною спадщиною, стимулює сподівання й прагнення українців увійти до родини країн європейського союзу. Натомість останнім часом не тільки Україну поглинули процеси націє- та державотворення. Європейський світ останнім часом також стикається з внутрішніми проблеми та зовнішніми викликами, які вкотре дали привід окремим експертам проголосити про занепад Європи.


Додатки