ДО 100-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВІДОМОГО ФРАНЦУЗЬКОГО СОЦІОЛОГА І АНТРОПОЛОГА ЖІЛЬБЕРА ДЮРАНА (1.05.1921-7.12.2012)

15:00

До 100-річчя з Дня народження  відомого французького соціолога і антрополога Жільбера Дюрана 5 травня 2021 о 15:00-18:00 (за київським часом) на Zoom-майданчику Наукової бібліотеки імені М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться франко-український онлайн форум архетипіки «Уявне, архетипи і публічне управління».   

Спільнота Української школи архетипіки інформує і запрошує науковців і освітян відзначити 100-річчя відомого французького соціолога і антрополога Жільбера Дюрана. 

На честь цієї знаменної події 5 травня 2021 о 15:00-18:00 (за київським часом) на Zoom-майданчику Наукової бібліотеки імені М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться франко-український онлайн форум архетипіки на тему: «Уявне, архетипи і публічне управління».

Онлайн форум архетипіки «Уявне, архетипи і публічне управління» є складовою Міжнародного симпозіуму «Уявне і повсякденне життя: теоретичні підходи до робіт Жильбера Дюрана», присвяченого вивченню творчості Жильбера Дюрана та його впливу на соціально-гуманітарні науки сьогодення, який проходитиме у Франції в університетах Сорбонна (22 вересня) і Монпельє-3 імені Поля Валері (24 вересня).  

Організатори онлайн форуму архетипіки: з французького боку – журнал «Європейські зошити уявного», «Центр дослідження сучасності і повсякденності та лабораторія соціології LERSEM-IRSA EA4584 університету Монпельє-3 імені Поля Валері; з українського боку – Українська школа архетипіки Національної академії державного управління при Президентові України, Інститут економіки і прогнозування НАН України, Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління, Інститут соціальної та політичної психології НАПН, Українська технологічна академія, Українське товариство сприяння соціальним інноваціям.

До участі в онлайн форумі архетипіки запрошено науково-педагогічний склад, студенти і слухачі, аспіранти і докторанти вишів, інші дослідники і практики з Іспанії, Італії, Казахстану, Південної Кореї, Польщі, США, України, Франції.

У програмі форума: 

1) Анонс-презентація франко-українського перекладу книги Жільбера Дюрана «Антропологічні структури уявного» (1960), яка готується вийти друком у Видавничому домі «Києво-Могилянська академія» (Київ, Україна);

2) Фінал конкурсу молодих науковців, в межах якого переможці 1, 2, і 3-ї премій конкурсу презентуватимуть свої роботи;

3) Лекція почесного професора Сорбонни Мішеля Маффесолі «Жільбер Дюран і постмодерна сучасність». 

Своєрідним додатком до програми форуму стануть спеціальні випуски науково-фахових журналів «Публічне врядування» і «Український соціум». Високий рівень розміщених в них публікацій, широке коло обговорюваних питань, баланс теоретичного та практичного підходів роблять ці збірки привабливими для наукової спільноти як в Україні, так і за її межами. Адже їх вирізняє ентузіазм та демократичність молоді, поєднаний із строгістю та традиційним науковим стилем авторського викладу.

У спеціальних випусках ви ознайомитесь із: обґрунтуванням методологічних аспектів взаємозв’язку між інституціоналізмом та архетипами в публічному управлінні; визначенням шляхів посилення регуляторного інституційного впливу культурної політики в контексті державного протекціонізму і розвитку культури та мистецтва; аналізом тенденцій розвитку місцевого самоврядування на українській території з урахуванням архетипного чинника та визначення інших можливостей щодо оптимізації реформи децентралізації влади в Україні тощо.

Підключитися до форуму в Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/5177408255?pwd=MENhaVJxbmVneURhWEhlUDVnSzRyZz09
Ідентификатор форуму: 517 740 8255
Код доступу: 5h2yDY

Будемо раді Вам і Вашим колегам!

КОНТАКТИ

Едуард Афонінзасновник і науковий керівник Української школи архетипіки, член наукового  комітету Симпозіуму (Україна), +38 067 2444659,  e-maіl: bpafonin@gmail.com

Мішель Маффесолізасновник і директор паризького  Центру дослідження сучасності та повсякденності,  науковий керівник Симпозіуму (Франція),  +33 6 62 03 26 76, e-maіl: michelmaffesoli@gmail.com

ДОДАТКИ